טיול לחו"ל? כך תעשו זאת זול הרבה יותר מבלי לפגוע באיכות הטיול

זה מבאס לגלות ששילמת יותר סתם כך, הנה שלוש דרכים בהן תוכלו לגרום לטיול שלכם לעלות פחות מבלי לפגוע באיכות שלו בכלל.

בטיול הארוך שלנו פגשנו המון מטיילים, בודדים, זוגות, חברים ומשפחות. בשיחות חולים למדנו על ההתנהלות הפיננסית של המטיילים השונים והפתענו רבים מהם עם טיפים שגרמו הם להרגיש קצת רע אבל שיפרו להם את המשך הטיול 😊. זה מבאס לגלות ששילמת יותר סתם כך אבל כשאתה מגלה, זה לא קורה יותר. אז הנה שלוש דרכים בהן תוכלו לגרום לטיול שלכם לעלות פחות מבלי לפגוע באיכות שלו בכלל.

woman-in-vacation.jpg

1. אי-סים

במקום לרכוש כרטיסי סים מקומיים בכל מדינה ולבזבז זמן וכסף רב פשוט רכשנו חבילות גלישה אי-סים בהתאם למדינה אליה נסענו. יום לפני המעבר לאותה מדינה השוונו את החבילות השונות באתר השוואת אי-סים , בחרנו את החבילה הטובה ביותר, התקנו על אחד הניידים ופתחנו נקודת גישה לכולם, כך חסכנו המון כסף על כרטיסים מיותרים. יש מדינות בהן רכשנו גלישה סלולארית ללא הגבלה ובכך כולם נהנו מאינטרנט חופשי, במדינות בן לא היו חבילות ללא הגבלה הקפדנו לעבור לוייפיי בכל מקום בו היה זמין ורק כשלא היה גלשנו על נקודת הגישה.

2. מלונות

אתרי המלונות חייבים להרוויח כסף, הצלחנו לחסוך סכומי כסף משמעותיים (מאוד) על ידי כך שביצענו הזמנה מהמלון עצמו. ברוב הפעמים הצלחנו להגיע אליהם דרך גוגל, בין אם למספר טלפון, וואטצאפ או כתובת מייל. פעמים רבות העלנו בקשה בקבוצות וואטצאפ או פייסבוק של מטיילים מאותה מדינה וקיבלנו וואטצאפ מאנשים ששהו במלון המסוים וכאשר כלום לא עבד פשוט הזמנו שני לילות אונליין ובהגיענו למלון הארכנו את השהות בתשלום ישיר. ומה אם אין מקום? גם לזה יש פתרון 😊 ביצענו הזמנה נוספת אונליין של כמותה לילות המלאה שרצינו (נפרדת משני הלילות הראשונים ועם אפשרות ביטול מלאה עד יום לפני), במלון ביצענו הארכה וביטלנו את ההזמנה המקוונת.

3. תשלומים

במדינות רבות נהוג לגבות כ 3% עמלה בגין תשלום בכרטיס אשראי, בטיול הארוך שלנו זה יכל להסתכם לאלפי שקלים בגין תשלומי הלינה ולכן בחרנו לשלם במזומן. משיכות מזומנים יכולות גם הן להיות עסק יקר עד מאוד ולכן בכל מדינה אליה הגענו בדקנו דרך המקומיים ודרך מטיילים בקבוצות מהו הבנק הזול ביותר ומהו סכום המשיכה הגבוה ביותר, היו מדינות (כמו ויאטנם) בהן מצאנו כספומטים ספציפיים בהן ניתן למשוך ללא עמלה בכלל, כשהגענו אליהם משכנו סכומים שיספיקו לנו לכמה שבועות ובכל חסכנו מאות שקלים בחודש.

4. תוקף דרכון

ישראלים רבים לא שמים לב לתוקף הדרכון שלהם, מגיעים לשדה התעופה ומוצאים עצמם משלמים הון בגין חידוש דרכון במקום. מעבר לעובדה שמדובר בהמתנה ארוכה מאוד, המחיר הוא לרוב פי שלוש ממחיר חידוש דרכון רגיל ולכן, בידקו מבעוד מועד כי לדרכון שלכם יש תוקף של 6 חודשים לפחות. ישנן מדינות שלא מאפשרות שימוש בדרכון בעל תוקף הנמוך מחצי שנה ולכן חשוב מאוד שלא להתפשר בנושא זה אלא אם ידועה לכם מדיניות הכניסה של המדינה הספציפית אליה אתם טסים.

5. כסף זר

גם אם אתם טסים עם כרטיסי אשראי שונים מומלץ בחום רב לשאת סכום מזומן במטבע זר על מנת להמנע ממצבים בהם אתם תקועים ללא כסף. יש מדינות, בעיקר במזרח אסיה, בהן השימוש בכרטיסי אשראי אינו נפוץ. יש מדינות בהן הכספומטים מאוד יקרים מבחינת עמלת משיכה, יש מצבים בהם תגיעו למדינה בתקופה של חופשת חג והכספומטים יהיו ריקים מכסף ואלו רק חלק מהמקרים בהם אתם עשויים להיתקל. קחו לכם סכום ראשוני במטבע זר וצרו לעצמכם מינימום תקלות.

6. תכנית טיול

רובנו לא טסים בכל חודש ולכן אנו שואפים שבכל טיסה נצליח להנות מהיצע המקום בצורה הטובה ביותר. אין יותר מבאס מלחזור לארץ ולגלות בשיחת חולין שפספסתם את אחת האטרקציות הכי משמעותיות במקום בו הייתם... אי לכך, כמו שאתם מכינים דרכון, כרטיס אי-סים וכסף זר כך עליכם להכין תכנית טיול. גם אם אתם חפצים בשמירה על ספונטניות הכינו רשימה של מקומות שאסור לפספס, המידע נגיש ברשת בצורה מלאה וקלה ושווה להכין תכנית טיול כללית מראש.

7. ציוד

את זה אתם בטוח לא תשכחו אבל הנה כמה עקרונות שיקלו עליכם: רכשו קוביות אריזה (תיקיות), כך המזוודה תהיה מסודרת מאוד ובמצב של עודף משקל תוכלו פשוט לשלוף קוביית אריזה כבדה ולקחת אותה אתכם אל תוך המטוס. ארזו הופעות מוכנות, זה ימנע מכם לקחת סתם ביגוד שלא תשתמשו בו. ארזו מעט, תשאירו מקום לדברים שתרצו לקנות ותקלו על עצמכם במעברים, אין מרגיז מלהתנייד עם הרבה ציוד.

קראו עוד

איך בוחרים את החברה הנכונה?השוואת חבילות eSIM לאירופה - מדריך מקוצרהשוואת חבילות eSIM לתאילנד - מדריך מקוצר